četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Stalno buna i štrajk, demonštracijuni, no ima i druga strana kolajne

Prosvjetari imaju plaću koja za hrvatske prilike nije ni mala. Redovito stiže. Nitko od njih nije rekao da će ostaviti siguran posao i pokrenuti vlastiti u privatnom sektoru gdje će u skladu sa svojim sposobnostima zaraditi više što im naravno nitko ne brani.
Kad država meni koja sam u privatnom sektoru traži oko 600 kn za prolaz moje neto plaće ka mom tekućem računu, ni jedne novine nije briga koliko smo mi osiromašeni. To je normalno. 
Normalno je i da prosvjetari koji stalno kukaju, a mnogi imaju luksuzna vozila i plovila u neskladu s plaćom, daju poduke na crno često i vlastitim učenicima, prodaju ocjene, trguju po školi domaćim jajima, čvarcima i maslinovim uljem, rakijom, sve bez registracije i računa. Normalno je i da se u školi radi bez stručne spreme ili čak s krivotvorinama. Sve je to normalno i ni jedne novine se nikad neće usuditi to reći.
Čast časnim iznimkama. No, njih se najmanje čuje u bunama.
I da, lani je plaćeno 7 dana štrajka kad su ono sjećate se štrajkali, a dobro su znali da im vlada u odlasku ne može riješiti ni jedan zahtjev.
Ostavite taj posao, zaradite u privatnom sektoru bolje, netko, stvarno obrazovan će biti sretan da radi i da svaki mjesec prima plaću koja i nije toliko loša s obzirom na stanje u gospodarstvu.

Nema komentara:

Šufit