nedjelja, 18. siječnja 2015.

otišle air nike na skonto, a šta ćete sad?

hrvatima znanje nije bilo važno. 
u hrvatskoj školovanje nije baš bitno.
curice se suprostavljaju talibanima da bi išle u školu, hrvati pak mrze školu.
amerikanci rade dva posla da bi odškolovali djecu, hrvati će djeci dati za sve i svašta samo će bit teška srca kad treba potrošit za obrazovanje. kupit će im jurilicu za 17. rođendan, neka je gonjaju bez vozačke i sa dvicama u školi, šta će škola, šta će vakultet, intelegentni su oni, svi doturi, medicine i matematike. 
njemačka je školsku godinu završila 1.8. i počela na početku rujna jer nema taj luksuz da ima neznanje, hrvati imaju sto praznika koje na sto načina spajaju, a školsku godinu završavaju prvi, započinju zadnji.
srbija je ovu školsku godinu počela početkom rujna jer želi napredak, hrvati su bili presretni što su u škole krenili zadnji.
hrvati su uložili u leteće patike (air), a one odletile na skonto. može ih se kupit i za manje od 500 kn.
čime se sad prdačit?
neznanjem jezika (znanje jezika nije znat tri beštime na svakom s 1001 greškom), neznanjem rada na računalu (rad na računalu nije ulogirat se na facebook, tu ima ovako puno kompleksnih riči i kratica, a kako svaki dan učim ljude vidim da ih većina ne zna niti razliku između .doc i .jpeg - e moj narode. ovo su uglavnom studenti i odrasli, djeca u hrvatskim školama imaju sve manje potrebe za znanjem, pa ih i ja sve manje vidim), nenačitanošću (načitanost nije pročitan samo jedan strip u životu) itd.
možda dragi bog i sveti ante pomognu, nikad se ne zna.
moja baba je uvik govorila da pijane i lude i bog čuva.
kako se u hrvatskoj na svakih 10 cm putem mogu vidit tzv. unučići (male boce), a facebook je pun slika s čašama uvis (vrlo malo vidim odlazaka na izložbe, promocije, predavanja i sl.), ne preostaje drugo nego uzdati se u dragog boga.
ja ću se uzdati u sebe, znanje i rad jerbo dragi bog ima previše posla oko čuvanja neradnika i neznalica da na mene teško stigne mislit.

Nema komentara:

Šufit