subota, 28. listopada 2023.

rad i nerad

A kako moje internet kupnje? Od Kineza su mi iz Kine prije roka stigli organizatori za boršu, sve sasvim normalno i uredno. Sinoć sam uplatila za filtere za mačje pojilo koje uredno radi. Koliko vidim Kinezi već rade na tome da narudžba ide prema meni. Mace su pojilo pomalo prihvatile, Maja je još kukavica, Niko i Colette gledaju, a Cvita i Cukre piju temeljito.

Šta je bilo s neispravnom mini perilicom koju mi je poslala slovenska firma koja se pokušava predstaviti hrvatskom a to nije? Žgombljala sam se s njima, pisala prigovor, o svom trošku (7€ s kutijom) im vratila neispravni proizvod i oštrijim tonom tražila pineze nazad. Čak sam i uspila dobiti novac, bez troška povrata. Never more. 

I onda se pitate zašto Kinezi toliko jačaju. Zato što rade. Ispada da je sa svom dostavom jeftinije i brže naručivati iz Kine nego od europskih, a pogotovo regionskih hebivjetara. A ionako je sve iz Kine... Što Europa uopće više proizvodi? Kinez na AliExpressu prodaje mala električna vozila za manje od 2 iljade eura dok Europa mudruje s proizvodnjom i cijenom istih, ne bi da i Kinezu i u Europi u autoindrustriji sve rade ljudi, odavno ta auta slažu roboti, a nabili su cijene ka da svakog ručno pravi posebno cijenjeni meštar. Tetka Uršula će poslije naricati zašto su ljudi kupili auta od Kineza

Nema komentara:

Šufit