ponedjeljak, 9. kolovoza 2021.

*****

Sad me pitaju ljudi oko potpore. Nema potpore 🤷‍♀️
Računovođa me prijavila, to je sigurno, ali su mi od strane države odgovorili kad bude bit će... To je potpora za lipanj koja još nije isplaćena. Na nju imam pravo kao mikropoduzetnik, a šta se tiče inženjera, e tu su lani rekli da inženjerima nema potpore jer da inženjerstvo nije od interesa Republici Hrvatskoj. Što se tiče mikropoduzetnika, za nastavak godine je ukinuto pravo na potporu, tako da ni tu necu dobiti nista. Proslu jesen nisam imala pad, pa ni tu nisam dobila ništa. A jesam li išta dobila? Mrvice prošlo proljeće i ovo proljeće, vrlo rijetko famoznih 4000 kn, gotovo uvijek manje od toga, a jednom su mi čak pitali i da vratim 500 kn.
Da mogu, svi bi ubili inženjera, i vlast i opozicija. Takva je klima u Hrvatskoj oduvijek. Mržnja. Ljubomora. Zlo. A ima i toga da sve neradne i radne dane gospođe koje rade za državu pospajaju i onda nema tko potporu za lipanj isplatiti 9.08. Pazite, ne potporu za srpanj, nego za lipanj.
Danas sam učila studente, da čekam potporu svo ovo vrime krepala bih od gladi. Naravno, svima onima koji s krivotvorenim dokumentima rade u drzavnim skolama sigurno je stigla placa za lipanj, vjerojatno i ona za srpanj, a Hrvatska im daje i povišicu jer posebno poštuje sve sto im tete falšete nose i donose...

-------
Edit: 12.08. stigla za lipanjj

Nema komentara:

Šufit