četvrtak, 28. studenoga 2019.

hvala Porezna!

Porezna uprava je opet na jednu te istu listu srama okačila tvrtke koje realno nisu platile radnike i one u kojima vlasnik sam sebi nije dao neto koji po zakonu NE MORA dati, a obavezne doprinose je platio ili platila kako sam npr. ja to napravila.
Ne, nije me sram što sama sebi nisam dala neto koji po zakonu ne moram dati. Ne želim raditi za plaću nego za dobit. Sama sebi ne dajem neto ako ne moram. A uočila sam i da se otkada mi Porezna kači ime tvrtke na tu listu smanjio broj čistačica (po stručnoj spremi upravo to, vjerovali ili ne) koje su predavale u državnim školama, pa su onda ne znam kojom logikom zasipale e-mail sandučić moje tvrtke i pazite sad ovo zahtijevale da ih zaposlim u mojoj tvrtki i to ne na čišćenju poda nego na poslovima podučavanja djece. Smanjio se i broj pomoćnih kuharica koje su u Njemačkoj gulile kumplire, pa su poslije ne znam kojom logikom zasipale e-mail moje tvrtke i pazite sad ovo zahtijevale da ih zaposlim u mojoj tvrtki i to ne na guljenju kumplira nego na poslovima prevođenja. Prestali su i upiti onih koji su u Italiji ili Francuskoj prali mlade i stare gujice, pa su mislil da im je to diploma filozofskog fakulteta za talijanski i francuski jezik.
Sve u svemu, ova glupa država mi je išla nauditi, ali je naudila sebi, ja za plaću štrajkat neću, a oslobodila sam se krvopija 
Hvala Poreznoj upravi, pravi ste!

Nema komentara:

Šufit