srijeda, 20. studenoga 2019.

radni dan

Danas sam se bavila plošnim integralima I. vrste, Laplaceovim transformacijama, rješavanjem diferencijalnih jednadžbi prijelazom u Laplaceovo područje, trenjem, gibanjem niz kosinu, rastavom sila na komponente, zakonom o očuvanju količine gibanja, akceleracijom sustava, umjetnim neuronskim mrežama (e ovo mi jedino nije bilo za studente, polaznike poduka nego za mene osobno), a još me čeka odraditi 2 sata informatike za srednjoškolce. I tako ja svaki dan.... Kad završiš FESB, sudbina ti je rad i znanje...Ne možemo svi bit Vojko V i pivat, e... Nema štrajkanja...
Drage učiteljice, naučite i vi sve to, pa ćete moći otvoriti firmu i pomalo živjeti od znanja bez da vas itko tlači... Radit ćete kao i ja, 15 godina bez 1 dana bolovanja, bez odmora, radnim danom i vikendom, nekad i po 10 školskih sati u jednom danu. E da i vrtit ćete jedno 20 do 25 programa, nekad i više jer treba naučiti osnovce, srednjoškolce, studente i odrasle , matematiku, fiziku, informatiku (uključujući i programiranje), elektrotehniku ( e tu je jedno 20 predmeta koje radim). Proučit ćete i cilu letriku nekog tankera ili tvornice da možete naučiti odrasle za posao... Itd.

Zanimljivo, u svoj toj gužvi, 97% posla odradim iz glave i ne ćutim se nepoštovano... A šta bi se tribala misliti kako ide formula za kvadratnu jednadžbu? 
Učila sam cili život, učim nove stvari svaki dan, pa mi eto nije teško raditi.

Nema komentara:

Šufit