četvrtak, 24. svibnja 2018.

ajuto mama mia

Sićate li se filmova o starim kraljevstvima i slanju pošte na način da se pečatila voskom?

S obzirom da se svako pismo može sasvim jednostavno otvoriti što je kazneno djelo no koga briga, a u njemu mogu biti i osobni podaci, predlažem povratak na vosak. To svakako može biti i sasvim cool dio poslovnog imagea 

A znate onu netko nas sluša? Kad me zovu ljudi koji rade u Policiji, ja im obavezno kažem da paze što govore u taj tel jer da ne vjerujem da njih prisluškuju, ali mene sigurno da. Ta moj je dida poslije II. svjetskog vratija partijsku knjižicu i bavija se gospodarstvom, ja sam produkt njegovog lošeg odgoja koji je počivao na načelima:

- biti svoj i 
- živi se od rada 
i time opasni element i državni neprijatelj broj jedan.
Naravno da me slušaju. I stoga pazite što govorite. No i tu se može izreći nečiji osobni podatak, a prisluškivač ga može čuti. Npr. ja se na pitanje
- kako ste?
mogu požaliti da me npr boli zub br. 6 i da ću ovih dana morati do zubarice i da s obzirom na njeno radno vrijeme i zahvat mogu raditi samo popodne. Fala Bogu sad me ne boli zub br. 6, ali eto primjera radi. I da, taj zub broj 6 je moj privatni, osobni podatak. Draga zubarice, slike mojih zubića bržljivo čuvati jer moji zubi su moj osobni podatak. Di smo ono stali? Znači zove me policajac i hoće dogovoriti poduke za sina. On radi za državu i to represivni aparat. Njega neće nitko prisluškivati jer je to kažnjivo. Mene hoće jer sam državni neprijatelj broj jedan, dida mi je vratija partijsku. Na pitanje kako sam, odgovaram policajcu iskreno, moram jerbo mi me moga stavit i na detektor laži, pa ako me otkrije da lažem, nafrkala sam. I tu moj zub bude raskrinkan. Moj osobni podatak. I sutra završi u svim novinama i na tv, ono ka mudante od Severine i Rozge. Kome ću se žaliti? Junckeru? Znači, kako bi bilo mudro pisma pečatiti, tako bi bilo mudro i ukinuti zivkanje na mob. Možda da počnemo slati dimne signale. Signalizaciju zastavicama sa skrivenih mjesta? Morseove znakove? Najbolje one za UPOMOĆ!
jerbo, znate li šta vas u Hrvatskoj, ali i bilo gdje drugdje stvarno štiti?! Ništa! Realno gledajući ništa i jedino šta vam može pomoći je zdrava pamet, a pijanima i ludima ni to ne triba, čuvat će njih dragi Bog.

..._ _ _ ...


Nema komentara:

Šufit