srijeda, 21. rujna 2016.

ajme

kaže na tv da će roditelji moći pravdati po 5 dana. sad ćete vidit šta će ovaj narod radit. neće uopće poslat dicu u školu. za 5 radnih dana u komadu će imat pravo opravdat, a onda dolaze subota i nedilja. poslin toga idućih 5 dana, pa subota i nedilja. itd. za prvih 5 dana će reč fibra, poslin mrtva baba, nakon toga proliv, potom mrtvi dida, pa jopet fibra, pa druga mrtva baba, poslin drugi mrtvi dida. poslin toga će sve ponovit. znanje nije važno. neka juriš po selimaN i dernecima počne... vid' ih šta su pametni i nadareni, gonaju tu jurilicu bez vozačke, šta bi učli, uče idioti, pametnima to ne triba.

zbog ovakvog stava prvi smo narod po broju ispijenih litara vina godišnje, a zadnji na listi inteligencije. u jednom sam članku pročitala da nigdje na svitu nije uočeno više incesta (to van je ono kad opće rodijaci) nego u rvackoj. kad se to puno i stoljećima radi, a radi se po tin selima, a kako čitamo po novinama i po gradovima, poremete se obilježja čovika i tako i gledamo te tupe čunke ča ne razume ništa. krajnji domet uma lokanje piva na kvartovskom zidiću i vina na nazovi adventu na rivi. hamlet iz mrduše donje.
svugdi se u svitu uči. ameri rade po dva posla da bi dici platili školovanje. skandinavske zemlje imaju besplatno školovanje i popriličan broj obrazovanih ljudi i to na način da se generacije izdižu - ovo je bitno, sinovi i kćeri na ovaj način postižu više od roditelja, financijsko stanje obitelji ne bi trebalo biti prepreka za školovanje, a kad je više školovanih, život je napredniji i lakši.mislim da je taj model bolji od plaćenog kod amera. no u tim zemljama se ne krade iz proračuna. probajte njihovim stanovnicima objasniti kako hrvati neometano bez registracije pituraju, šišaju, podučavaju, popravljaju auta i peku kolače, čuvaju staro i mlado, neće im biti jasno. ajmo dalje. tamo di su talibani, riskira se život za odlazak u školu. u japanu je učitelj jedina osoba koja se ne klanja caru, car se klanja njoj jer i car može uvijek nešto naučiti. kako normalnom čoviku znanja nikad dosta, često puta možete viditi kako dica prelaze i vrlo opasne prepreke na putu do škole, viseće mostove, improvizirane mostove i slično.
a hrvati? škola im je isprid kuće i odbijaju učiti.jedini narod koji ne želi učiti. došli su sa sela u grad radi škole, a onda školu izbjegavaju. škole se po otocima i selima zatvaraju iako postoji i struja i voda i internet, biži se u grad, a onda se u gradu izbjegava škola i viče se iđemoooooooooo po selimaN, dernek počinjeeeeee....
čekaj, je li ovo sve od incesta, a? 
ja ne razumin nikako hrvate. hoće se bolje, a bolje može jedino obrazovanjem, no koristi se svaka prilika da se učenje izbjegne.
i sad tih 5 dana opravdanja od roditelja. meni se smrklo kad sam to čula, a daj bože da sam sve falila i sasvim krivo percipirala stanje stvari.

Nema komentara:

Šufit