subota, 12. svibnja 2012.

kako san ušestala zidni armerun u trpezariji...


daklem, najprvo san ga očistila o' stare piture. uljena boja neće poč ča sama o' sebe, vengo je triba ili spaliti ili namazat sredstvon za skidanje stare piture sa drva. duperala san ono o' marke molto, litra me je došla oko 85 kn. još mi je malo tega ostalo u pakovanju. vonje, ali skida dobro. premaže se pinelon površina, pustiš jedno po ure da nabumbri i skineš špatulon.

poza tega sve dobro oprat. zatin štukon za drvo koji dođe u tubi oko 35 kn počepit bužice. puštit da se sve dobro osuši i stvrdne. pobrusit karton deveron, list kvalitetnije je oko 5 kn, ali more se nač i po 15 listova za 8 kn. otrest svu prašinu. pomest.

ako piturajte uljenon piturom, bit će veselja ako niste ča bi rekli vični. za početnike je takvu pituru bolje priskočit ako baš ne moraju njom radit. nju je teško čistit, za čistit je potriban terpentin, vonje dok se pituraje, dugo se suši. itd. danas jemate pituru za drvo na bazi vode... evo ova o' marke dulux je odlična, ne vonje, suho za uru vrimena, već drugu uru se daje druga ruka, čisti se vodon. važ bile me doša 160 kn, a važ crne oko 90,00 kn. kad se pomišaju crna i bila dobiva se narafski siva. morete dobit najrazličitije nijanse. sve pomišat u kadicu za pituravanje, rubove učinit pinelon, boju dobro razvuč po drvu valjkom i...

... moj zidni armerun iz 1970  (znači stariji o' mene) je ispa ovako:

da ne bi bija dosadan, zalipila san na njega jednu aplikaciju ka rješenje za osvježenje koju san našla povoljno, za samo 12 kn. narafski, morete ga i oslikat, neka proradi mašta, ona stvarno može svašta :)

sve slike možete uvaćat klikom, a ako bilo kome triba koji savjet, slobodno me pitajte... pomoč ću onoliko koliko znan :)

oko rubova nalipite selojtep prije vengo počnete ako niste vični... kad se pitura osuši, skinite ga... ja ga nisan lipila, jeman sigurnu ruku. i sigurnu budućnost hehe jerbo baš svašta znan učinit sama, pa ne triba trošit na meštre ;)



Nema komentara:

Šufit