subota, 24. listopada 2020.

*****

Hrvatska je učinila sve da naši mladi obrazovani likari napuste naše bolnice i idu u Švedsku, Norvešku itd, a sad čeka da joj umirovljeni likari spašavaju sustav.
Čekajte kad budu zvali i umirovljene profešure jerbo ovi koje su zaposlili u ovim svitlim vrimenima krajnje pošteno nikad ne znaju šta će, a pogotovo sad.
A tek kad budu pozivali naše inženjere na trajnom radu u SADu, Koreji i Kini da im dođu napisati programe za dobivanje EU sredstava jer  bravari kojima je Hrvatska namistila radna mista VSS koja triba pokrivat inženjer znalac s bar 20 godina staža isto ne znaju šta će.
Ima li država uopće pravo mobilizirati ljude kojima je onemogućila pravo na rad i koji su se zbog toga morali iseliti ili samozaposliti? Doktore se doslovce mobingom i malom plaćom istjerivalo iz Hrvatske, cak su organizirana i slavlja i veselja kad bi se uspjelo nekog sposobnog potjerati van, a sad se nariče. Je li te sram Hrvatska što si napravila urbanim ljudima čije su diplome prave? Koliko stoji školovanje jednog stručnjaka i on ode jer u Hrvatskoj nema ni minimuma šanse, a ti zaposliš rodijaka bez škole? O ovome sto je Hrvatska radila obrazovanom čoviku bi se moga libar napisat. Sramota!

Nema komentara:

Šufit