srijeda, 24. lipnja 2020.

epidemiološke mjere u praksi

Meni splitski studenti pak kažu da im na ulazu u fakultet nitko ne mjeri temperaturu (što je bila preporuka), da su na kolokvijima strpani kao srdele (iako je moguće da ih se razdvoji u više prostorija, ali bi se i nastavni kadar onda trebao malo više angažirati oko čuvanja) i da im je klima zatvorena (to je preporuka, ali već je vruće), a prostorija bez prozora.

U privatnom sektoru radim isključivo poduke 1-1 uživo, držim razmak od 2 m, otvoren prozor, sprovodim na ulazu dezinfekciju i pari da sam budala. Čak i ponedjeljak bila neradno jer nemam informaciju da je uslužnoj djelatnosti dozvoljen rad blagdanom i praznikom. Ono mogla sam ići u šoping centra (kojem je dozvoljen rad praznicima jer su trgovina) vikati smrt fašizmu, sloboda narodu da me čuje veći broj ljudi jer tamo nema straha od zaraze, a na individualnim podukama ima.

Sve pišem na nastavnu tablu, morat ću na kraju uplatiti paket za masažu kičme.
Ili tako ili virtualna učionica.

Nadam se da ove godine neće kao i svake potjerati studente iz studentskog doma i dovesti u njega turiste.

Koliko cijenite djecu i studente, toliko nam društvo vrijedi. Ne poštuje se u ovoj državi ni mlad čovjek ni starija osoba ni radnik ni poduzetnik ni intelektualac, nitko nije na cijeni osim varalica i lupeža.


https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3838602/studenti-zagrebackog-fakulteta-u-samoizolaciji-pisali-su-ispit-sa-zarazenim-kolegom/?utm_source=sprajcFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR1BkGh_vXpDYBlVU05IUunw-ra5CngCBQ0egI4-iR2QSp9LLr7Nu4Fg0ew

Nema komentara:

Šufit