petak, 19. siječnja 2018.

najlakše se pravit blesav

dakle, draga najdržavo, najviše rada na crno je van realnog sektora. u realnom sektoru možda u nekoj zabiti, selu usred ničega, u nekoj birtiji, netko pere čaše ili pod bez ugovora. rjeđe će se to desiti u gradu jer inspekcije ipak znaju i baniti na vrata. najdraža državo rad na crno ti je javno dostupan u malim oglasnicima, to je onaj neregistrirani rad, rad od kojeg niti jedna kuna nikad nije ušla u proračun i rad od kojeg se poslije investira u luksuzne apartmane, a porezna ne pita: odakle? to je pranje novca, lova stečena na ilegalnim djelatnostima ili onima koje nisu ilegalne ali ih nisu registrirali da ne bi plaćali obaveze i poslije oprana ulaganjem u legalne poslove di će narafski opet s knjigovođama koji su specijalisti za mafiju zamutit. da, kako postoje advokati specijalisti za proceduralne greške, tako postoje i mafijaški knjigovođe. država opet gleda tu kroz prste jer su svi ti koji rade po školama i onda naručuju vlastite učenike na repeticije za koje izbjegavaju platiti obaveze njihovi, sestre i braća, a oni koji bez računa šišaju po kućama rodijaci i netijaci. i sve to ti dobro znaš draga državo, ali najlakše se praviti blesav. 

narafski da sad čekam da me dadu uhapsiti, paralelna ekonomija je ono na čemu počiva rvacka, a ja, sram me bilo, hoću hrvatsku.

Evo koje grane su najkritičnije...

Svaki drugi radnik u Hrvatskoj poznaje nekog tko radi na crno. Točne statistike nema, no udio sive ekonomije je oko 16 posto. Ministar rada kreće u akciju i…
HR.N1INFO.COM

Nema komentara:

Šufit