četvrtak, 25. travnja 2013.

*****

e... nisan otišla na otvaranje zapadne obale jerbo tuda prođen svako jutro i plače mi se kako mi se to sve skupa ne sviđa, bez mediteranskog duha, bez gušta i šušta. nekad mi je ta riva značila, imala je i lada, sad je ogromna i bez daška mediterana.
 
pari mi ka da san u kakvu američku državu  oli kakvu državu o' arapa.
 
žeki nan je u foje i na radijo poručija da će bit i štagod mukte za izist; friga mi se, nije mukte, ja to plaćan kroza sva davanja koja dajen gradu i privatno i poslovno. i ostale budale ča se zovu porezni obveznici.
 
i dok su se milijuni naših pinezi proarčili da split bude ne lipši vengo ružniji (da ružniji, nesta je mediteran, jedino šegvićeva matejuška ima smisla, od svega ča se zadnje radilo), nima se di ni živit ni parkirat ni radit, ulice i trotoari su puni buža, škovaca, šporkice i govana, fasade su namrčene u svastike, dica se razvoze u skule na drugi dil grada, sirotinje koja čeprka po kantama o' škovaca je svaki dan sve višje, karepovac se još nije sanira, split stagnira. ma ke, gre nazad. trče nazad.
 
šta unda tute moren slavit, an?
 
bolje mi je dan potrošit radeći jerbo neko triba sve žekijeve zvizdarije i platit - samo na ime poreza na tvrtku koji moran platit da ne izdan njanci jedan račun godišnje gradu splitu uplaćujen 2000 kn godišnje. a di je sve drugo?!
 
i zaradi tega lipi moji, ubrzo će izbori, promislite dobro, nemojte falit. važno je jerbo ako nan je dosta šimija, more se koja nač i u zoo. ta bi nas manje koštala, e...
 

Nema komentara:

Šufit