petak, 16. srpnja 2010.

konzum - velika butiga na sirobuji












e... konzum, velika butiga na sirobuji. otišla san jutros vidit di je to, ča jema, sinjat ako je nešto povoljno i tako to. nisan vozila, vengo smo se uputili kombijen ča svakih po ure gre sa tantobusne stanice na sukoišanskoj (odatle gre i tantobus za kaštila) i narednih deset dana će vozit mukte svit tamo.
fala bogu da nisan vozila jerbo je konfužjun bija poveći. narod je očekiva narodno veselje apropo otvaranja, pa je pohrlija po najvećen zvizdanu tot. narafski da je nekima došlo i zlo, kad san išla ča zvižđala je hitna put tamo. ka i na svakome narodnome veselju, dilili su neko pečeno meso mukte, ali ka i na svakom narodnom veselju od ratobornih i bisnih baba nisi moga tot ni pristupit, a da van prav rečen na ovu vrućinu mi se ni ne da izist tako nešto, bolja mi je bila pohana kokoš doma. danas su pak pečene piliće u novootvorenom konzumu prodavali dosta povoljno, manje od 10,00 kn, ono , 9,90 ili 9,99 tako nešto. svaki stoti kupac je dobiva sve mukte, dilili su i neke dariće, rukovala san se nepoznaton peršonon obučenon u medvida i tako to.
butiga je stvarno ogromnaaaaaaaaaaa. morete tot nač sve od spize, ali i robu i tekniku. prodaju se čak i klima uređaji, zamrzivači, televizori itd. nač ćete i štagod za kompjuter, ali i kompjuter. trenutno jeman svu tekniku ča mi triba, jedan televizor doduše tražin, ali mi ga je nekako pametnije vazest u koju butigu o' teknike, pa san u tu veliku butigu šjor todorića zasad vazela samo jednu digitalnu balancu - one su bile povoljne, oko 60,00 kn i još autića (igrački narafski, od pravih tonobili mi je prikovišje i oni moj twingić, jedva i za njega nađen misto).
e kako san potrošila 100 kn bilo mi je dosta za dobit biljetine za nagradnu igru, neku zvir od tonobila se more dobit ako se kupi stvari za 50 kn i ubaci kupon. narafski da san i to napravila jerbo nikad ne znaš di te srića oče, pa eto, ako me daruju tim tonobilon, ipak se neću bunit.
poč ću ja jopet tamo za koji dan kad mrvu fini ljudski stampedo, pa ću napunit portapak spize. vidila san jeftinoga mlika i lipih keksi, mesa, fruti (voća), verdure (povrća), ali fala bogu da to sad nisan vazimala jerbo bi bila komedija tutokompleto za vratit se. raskrabili bi mi se i keksi i čikolata. nisan išla tonobilon i bogu fala da nisan jerbo mista nije bilo njanci za šuferin. za vraćanje su isto obećali kombić, ali svita krcato, ko zna kad će doč i onda smo laganini do lovrinca.
nabila san kapu na glavu koju san dobila na dar jerbo san u butigu od robe mana koja je isto tot vazela gače za samo 50,00 kn (a šta mi dobro stoje, zbog tega se isplatilo poč) i idemooo, autotabanići, ko će se gurat s babama, e...
bože moj, kad smo već tot, povirili smo i do groblja, stavili dva cvita i idemo na tantobus. trču ljudi i tu s konzumovim kesama, pola ih fotano, stariji, bune se, beštimaju todorića... e, todoriću, butiga je za peticu, ali s obziron kakav je naš narod triba si kombić stavit barenko svakih deset minuti, a ne svakih po ure, a i malo višje spize pripremit za pučanstvo jerbo mi je bila muka vidit kako se svit tiska za to malo obida. narafski da san tot vidila i jednega moga susida ča se more vidit svugdi di se nešto dili i narafski da je taj ka i uvik iskamčija da mu nešto udile. odija je taj i po repete, e. fala bogu da nije kupija ništa.
a radnici? kako san vidila neke žene koje su radile i u konzuma na stinicama, a ja u konzuma dosta kupin (tot i u plodine, a u keruma ne gren jerbo stalno pljuca po obrazovanim ljudima i onda mu ja moje intelektualnim radom zarađene kune ne dan), pa san malo š njima i proćakulala, kažu radi se i to je važno, bolje da posla jema, vengo da ga nima.
e, vidila san i škanciju s librima, drugi put ću se sigurno na njoj više zadržat, danas san od konfužjuna jedva kupila ovo ča san rekla i jedan lak za nokte i to je to. kažu da će večeras bit i rokete.
a za koga su autići, a? kurjoži, a? ma za koga će bit, vengo za moga nećaka, e... :)
kako ćete iz splita doč a da na idete kombićem? ka da grete za omiš, na trokutu pazite i izađite iz splita. onda pičite dalje put omiša, ali se negdi kod fiata prestrojite u desnu traku. još malo ravno i ne morete falit, ogroman konzum vam je malo iza ogromnih plodina. kad se vraćate i opet ajdete put omiša (da, da, nisan falila), pa ćete se okrenit (narafski ne u omišu, vengo bliže), uvatit smjer za split i kad budete ulazili u grad jopet pazite na pristrojavanje da ne završite u solinu. ma i ako se to dogodi nije greda, jemate i tamo ogromnih butiga, a možete se i jednostavno okrenit u jopet put splita. ;)
e, bravo, ovi litrat di pivaju, mutan mi je ispa, nekako mi pari da je na njemu i boro pompjer, ma nisan 100% sigurna. e, pa boro, skužaj me ako si ti bija tu, bila bi ti se svakako javila, da san bolje gledala...

Nema komentara:

Šufit