srijeda, 24. siječnja 2018.

lakoća poslovanja u Rvackoj


Država te na kraju svake poslovne godine pita je li imaš stado i ako imaš stado ili npr mišalicu za beton, vridiš i ti i firma...

Ako živiš od znanja i za rad ti triba recimo samo jedno računalo koje možeš dobit na nagradnoj igri, kao dar za rođendan od mame i tate ili ostale rodbine, susjeda ili prijatelja ili ga kupiti privatno, pa onda nije imovina tvrtke, tvoja tvrtka za Hrvatsku ne vrijedi u nekom imovinskom smislu. 

Mislim da Amerikanci itekako vrednuju ako su ljudi u tvrtki obrazovani, ispravite me ako griješim. Znanje ulazi u vrijednost tvrtke.



Koliko vidim još su krešili doprinosi.

Svit će sad trčat otvarat firme. 

Osiguranicima koji su istodobno kod poslodavca član uprave trgovačkog društva ili izvršni direktor trgovačkog društva ili upravitelj zadruge mjesečna osnovica za obračun doprinosa u 2018. godini ne može biti niža od 5.213,00 kuna.

Ovo vam oče reč da ako otvorite doo ili jdoo i samozaposlite se misečno samo za zdravstveno triba uplatiti 781,95 kn. Naravno ako ste bolesni, bolovanje plaćate sami. Do 42 dana bolesti. Poslije ste već smrti slučaj. Isto toliko triba uplatiti i u mirovinsko osiguranje I. stup, a za II. pita 260,65 kn. Teško će ko doživit pemziju radeći do 67 godina i uz ovoliko zlostavljanje samozaposlenih, pa neka vam se friga šta dajete puno, a ako i doživite pemziju dobit ćete malo. Uživajte u današnjem danu, mislite pozitivno, obojate zidove prema feng shui metodi i privucite obilje u svoj život. Ima još tih doprinosa, recimo doprinos za zapošljavanje je 88 kn, to vam je za oni Biro rada koji ne radi ništa i radi čijeg nerada je cila Hrvatska otišla radit po cilom svitu. Onda još dođe zaštita zdravlja na radu, pa porez, pa prirez (Split je i to nedavno podigao, za uzvrat smrdi cili grad, disat se ne može od čeprkanja po Karpovcu!). eto pođite sve ovo reč knjigovođi, da vam obračuna plaću, jerbo vi to zaslužujete. Bravo Plenkoviću, naravno da ću glasati za HDZ. Neka nami adeza i Crkve. Bog i Hrvati! 

Nema komentara:

Šufit