subota, 13. kolovoza 2022.

otišli na kvasinu...

 e...

ovo kod nas je sve odavno otišlo na kvasinu. ko, šta, di? evo primjera iz života. najprvo te banke oli teleoperateri vabe da im dođeš, a kad arivaš, gledaju baš sve učinit da te istiraju. kad pokupiš tunju i pođeš kod drugoga, onda te zivkaju svaku šetimanu jerbo jemaju specijalnu akcijsku ponudu baš za te. ko je tu lud, a? 

onda recimo butige. troše puste šolde na letke i ostalu propagandu da im dođeš, a kad arivaš ono ulje ča je na letku na akciji ili ga već prvi dan akcije nima ili ga jema, ali po cijeni ča je neakcijska. valjda računaju da ćeš kupit i tako kad si već doša ili da ćeš vazest štagod drugo. a e, obično čovik bude fotan, naidi se i otiđe u drugu butigu. narafski, butiga koja te naidila će ti već sutra jopet utirat letak u škrabicu oli ispod škrabice da dobro proučiš njihove ekskluzivne cijene. ajte višje kvragu s ekskluzivnim cijenama, ovo su došla vrimena ka da je rat, kuga, kolera, još malo pa u vižite više nećemo nosit kafu i napolitanke vengo će svaki  čovik bit sritan ako na dar dobije litru biljnoga ulja i paket tariguza. 

fakulteti isto, sve čine da istiraju studente, a poslin plaču da im je ostalo puno praznih mista i da im se nije dovoljno omladine upisalo. 

političari nema šta nisu obećali, a svaka im je rič ispala laž. 

kome više možeš virovat? baš nikome. laža i paralaža na svakome kantunu. riči poštenje, istina, vridan oli vridna, čestitost i sl su za ritke iznimke.

u šta se ovo društvo pretvara? di je nesta čovik?

Nema komentara:

Šufit