utorak, 25. travnja 2017.

moji zatvori (ovo ja ka matoš, e) oli pržun i teatar

e...

moja je pokojna baba govorila da se uvik triba bit čist i uredan i imat čiste i uredne mudante, bez njanci jedne bužice, jerbo da nikad ne znaš kad možeš završit u bolnici.

svitu moj, ja ću ovu životnu mudrost malo priokrenit. neka ti mudante i sokolska oli maja na špaline baš uvik budu za peticu jerbo nikad ne znaš kad ćeš završit u pržunu. e dobro ste pročitali. 

to se recimo meni dogodilo prije uskrsa, ali san dvi ure po izlasku iz pržuna učila studente i studentice kojima san sad narafski još draža, a tokalo me i finit pituravanje jedne kamare i slaganje stvari iz druge, tako da tek sad ovo notajen.

evo ovako san jednoj mojoj priji ča radi u policiji objasnila zaradi čega su me njene kolege odvele u pržun:


Vidis da ti pisem, a u przunu nema mobitela i interneta tj. bar ne bi trebalo biti. Popisalo me u Policiji i u przunu bar desetak puta i svi su na vazecoj osobnoj iskaznici procitali da sam Nada Magazin i vjeruju u to. Vjerujem i ja. Samo je gospođa sutkinja bila duboko uvjerena da sam Magazinović, a gledala je u moju osobnu kartu. Cak mi je narucila i psihijatra jer je misljenja da ne znam kako se zovem. Borben Uglesic je rekao da on tu nece pametan i normalan svit proglasavat ludim. Tako sam jos normalna i nisam u ludnici. Ja pak mislim da sam skoz luda kad kao poduzetnica ovo veselje financiram. A tuzi me neka koju je po mojoj dojavi policija kazneno prijavila dorhu zbog krivotvorina, pred 10 godina, ali to jos ceka nerijeseno. Tuzi me da je uvređena. Bila sam par puta na sudu, a izgleda da mi neka posta nije dosla i onda sam uhapsena. Svaki put kad je do mene dosla posta od suda, ja sam se odazvala. Ona "uci" dicu u skoli, a Hrvatskoj se friga za skole i dicu nazalost. Treba jos ici na taj sud, mislim da nikad nece biti rijeseno, koliko prijava policije lezi na dorhu, to vi znate... A sto se tice uvreda, u svemu je najvise uvređena zdrava pamet. No nadajmo se boljoj buducnosti. Sad znam da opet treba na sud i doci cu ako me ne uhapse ponovo, mozda kao sluzbenu osobu Republike Hrvatske koja obnasajuci duznost nekog okrutno muci. Bilo je i takvih pokusaja iako sam cili staz u privatnom sektoru. Sad sve znas i svi to citaju. Samo ne znas kad te stizem vidit, ne znam ni ja, stvorit cu se jednom, moramo kavu posrkati. 




Ovako sam priji policajki objasnila zasto me 11.04 uhapsilo i 12.04. u lisicama od przuna dovelo do suda iako sam bila dobra kao kruh. Time narafski ja nisam prestala biti ja, a ni sutkinja Boko ona.

Nekoliko sati nakon izlaska iz przuna sam ucila studente. Za dispet. Neka pati koga smeta.
Marker teatra je tu sa svrhom i razlogom. Iz appa koji sam ja napravila. Ta nije valjda ta koja me tuzi i prica da je struja izmjenicka?! :p

a kako mi je bilo u pržunu? izila san pečeni batak, slušala kako mi čuvar od pravosudne policije priča kako mu je moja mater bila ekstra dobra i ka profešur i ka razrednica, oprala kosu, odmorila umorne noge. doznala sve šta se u gradu događa, a i nešto šta me zanimalo godinama.

čak su mi nudili da ostanen još malo ako oču, ono, da odmorin od poduzetničkog juriša, ali nisan imala vrimena.  neko u ovoj imbečilnoj zemlji triba i radit.

Narafski, izvukla sam na egrađanin potvrde o prebivalistu i stazu. To sam poslala gospođi Boko u Dračevac. Cili staž u privatnom sektoru i priko 30 godina na istoj adresi. Narafski, sve to je gospođa Boko mogla doznat i od mene, odnosno od Policije i Mirovinskog. Ne viruje nikome, a meni stalno govori da sam prominila adresu tj cudom se cudi kad joj kazem da je moja adresa bas ona koja je na osobnoj karti. E to je ona odakle na fejs i blog stavljam slije pogleda na Split, tija bi se svakakav olos tu uselit, ali zamislite ja im kazem smrt fasizmu, sloboda narodu, tuđe nećemo, svoje ne damo... 

Citam da je isprid teatra bija demonstracijun i da su se tu okupile politicke stranke. Svatko ima pravo na prosvjed ako ga na vrijeme prijavi policiji. Tu predstavu nisam gledala, pa zasad o njoj ne mislim nista. O svim bogovima također ne mislim nista jer mi niti jedan ne predstavlja bas nista. Kako je lipo bit ateist i ne mrzit nikoga zbog vjerskih razloga. No kad ce Hrvatska u demonstracijun kontra svih onih koji su se zaposlili s krivotvorenim dokumentima ili pak onih koji su krivotvorinama dosli do pemzije?! Mene recimo cinjenica da takvi postoje i da nisu sankcionirani unatoc tome sto institucije imaju spoznaju vrijeđa.

eto tako, dolazi lito, ali onima koji su ovo zakuvali slidi ruska zima. bit će im ka švabama u moskvi, a ne mogu se više izvuč, ka šta ste skontali, uvukli su se u moj život preduboko i sad će kako to već biva nahebat. ja im neću napravit ništa. samo čekam. vrime će sve riješit i bit će vrlo okrutno.


Nema komentara:

Šufit