subota, 23. listopada 2010.

*****

e...

pegula na pegulu. subota, mislila san ovi vikend poč ili na saso ili na sajam nautike u biograd, a možda i oboje, kad ono, toka ma radit, a i šmrčen, kišen i tako to. a šta ćemo, a? kad se mora radit, nije teško radit. brez obzira na prehladu, učila san študente. toka me i sutra. ma kad se mora bit prehlađen, teško je bit prehlađen i oču da ferma. cvrčak još cvrči, na kašunima se svit i jučer banja, virujen da su i danas. možda bi bila i ja da nije posla i te vražje prehlade. no dobro, malo čaja, andoli i ja san već mrvu bolje, ali me brine pahuljica, ona mi sad nije dobro. cili dan povraća i ništa nije jela, a još jučer je navaljivala na spizu. zvala sam veta bošnjaka, reka mi je da joj ni ne dajem ništa jest i da joj dan čaja za pit. sutra bi se tribali njih dvoje i vidit. volim tu macu i želim samo jedno, da ona ozdravi. da, da, ši, ona to jema pravo srčeko na leđima i prava je meštrica za ukrast lignje iz pršule oli za se uvuč u boršu koju san upravo donila iz spize, pa otvorit koji škartoc di jema šunke, sira. obožava kranjske kobasice (nije ni šempjana), ali i fritule, palačinke i gljive. zna čak i, virovali to oli ne, pivat. piva za ne virovat, pogotovo kad izi nešto ča voli. nemirna je duha, istraživač, sasvin svoja, tvrdoglavica, a ako joj se kojin slučajen ne sviđate, odma će van to i pokazat. nikad nije falila u procjeni. kad bi ona rekla da neko ne valja, poslin bi i ja vidila da je tako.


pahuljica by xvii


a kako su ostali? flekicu nešto bole usta, pa će vet i to pogledat. a cukrić i špiro? da se kucnen u drvo, super. sprijateljili su se, igraju se, skupa spavaju, griju se, obžderavaju se, puni su života. špiro je dva dana kunja i nije tija ništa izist, ali zato sad refaje, samo gre od pjata do pjata, od terine do terine i ne zna ča će prije pojist.



cukrić i špiro by xvii

cukrić i špiro by xvii

šta bi još mogli notat, a? ma ništa, izvuč ću još dva litrata ča san ih mobitelon peškala jučer i nadat ću se da će sutra sve bit bolje... daj bože svima zdravlja, ono je najvažnije, a sve drugo će doč. e pa, veseli i zdravi bili, pozdravljan vas lipo.


odlazak na ribe by xvii


odraz by xvii

Nema komentara:

Šufit