petak, 17. srpnja 2020.

nemoj da ti zla seoska baba diktira zivot

Danas sam studentima rekla da pitaju zločeste seoske babe (koje imaju tu drskost da se diraju u svačiji život i petljaju u sve): jesu li bile na Jupiteru? Kad odgovore da nisu, pitajte ih: kako to, pa to je trend, svatko tko drzi do sebe ide na Jupiter?! 
Dakle, seoske babe su prokleto zle. Ako kupis novu haljinu, one ce reći kupila je i Ana, ali jos ljepsu. Ako zavrsis studij, pitat ce te je li radis. Odmah. Nece ti cestitati na diplomi, nego ce te pokusati poniziti pitanjem jesi li se preko noci zaposlio. Obavezna su im pitanja i o zenidbi, a ako imas jedno dijete, ta ruzna podla zla hrvatska baba ce te pitat kad ce drugo tako da tim drugim kojeg jos nema omalovazi sve sto se postiglo i sve sto se ima. Zato draga omladino, kad vas odvratna hrvatska pokvarena baba upita nesto iz zivota odgovorite joj protupitanjem o Jupiteru jer ako ne pitate o Jupiteru vi nju, pitat ce ona vas. Smradu se ne piše poezija, ne dozvolite da vam bilo tko a najmanje polupismene ruzne seoske babe upravljaju zivotom ni tajmingom bilo kojeg koraka u zivotu. Zaposlit cete se kad vi odlucite, zenit cete se kad vi odlucite, zvat cete onoliko svatova koliko vi odlucite, glasat cete za koga vi odlucite, necete slusat svaku zmiju koja sikce kraj puta, odhebi babetino, mrs prat svoj zahod i jezik zmijski, za drugo nisi.

Eto tako, uvik sam na strani omladine i napretka, a za babe lajone imam pitanje koliko su muzeva imale, jesu li zgrabile najvecu pemziju i jesu li im bas svi muzevi umrli prirodnom smrcu?!

Nema komentara:

Šufit