nedjelja, 12. siječnja 2020.

strava i užas

Kad citas sve ovo, ubijeni manje od 40 godina, iznuđivaci, u vjecitim problemima sa zakonom, oni ca ih je ubija tek krenija u zivot.
Slicno je bilo i ispred Hotela Marjan u izgradnji. Ubijeni mlad, ali vec sa presudom za iznude, oni ca je ubija tek krenija u zivot.
Sto se to u mladom coviku prilomi da uzme noz, pusku i bude gori od iznuđivača? I napravi tako nesto?

A svi ti dileri, lihvari, reketari, iznuđivaci, sva ta mafija, ja za to sto ih je pun Split krivim njihove majke nemajke koje su ih tako odgojile i Poreznu upravu. O da, Poreznu upravu koja male samozaposlene poduzetnike maltretira od jutra do sutra, a dilere ne pita odakle im jurilica iako ne rade nigdje. Porezna uprava je svojim neradom dovela do stanja da je sramota raditi, a vrednota dilati. Kako su iznude uglavnom povezane s drogom i Policija bi mogla biti prozvana, no oni jos nesto i rade, bar nesto, a DORH prijave policije drzi u skafetinu, posebno one za krivotvorene diplome i dokumente...
Nije mi poznato da je DORH rijesio iti jednu policijsku prijavu za osobe koje su s krivotvorenim dokumentima i/ili diplomama dosle raditi u skolu.

I tako imamo zemlju u kojoj je raditi s posteno stecenom diplomom sramota, a dilati i krivotvoriti vrednota. Znanje je za zatvaranje, iznuđivanje za veličanje. I na kraju zakljucis da je ovim mladim ljudima puka film i da su ko nozem ko puskom isli rjesavati sami stvar sto naravno ne opravdava ubojstvo!
Prestrasno je to sve citati, da je normalno nije, ali svakako bi se manje takvih stvari događalo da se vise uci i bavi sportom.

I da se u drzavi uvede red, bar mrva reda.

Nema komentara:

Šufit