srijeda, 27. studenoga 2019.

kojim redom treba krenuti

Ljudi mi ne vjeruju kad im kazem koliko je trulog u obrazovnom sustavu. Budite sigurni da znam sto govorim. Za postenog profesora sam prva za to da mu se da vise, ali problem je sto u skolama ima na mjestu profesora previse onih koji nemaju VSS. Dakle, nisu profesori.
Reforma se moze provesti tek kad se napravi uvid u dokumente. Ljudima koje sam ja zaposljavala, a takvih je bilo puno, sam obavezno osobno pregledala originalnu diplomu. Zasto? Zato sto mi je to bila duznost. Kako radim u privatnom sektoru, da sam zaposlila nekog bez diplome i dala mu posao koji zahtijeva VSS (od poducavanja djece do međunarodnih projekata financiranih od EU) te ga prezentirala kao profesora, zavrsila bih na robiji. Ravnateljima je bila duznost da pregledaju diplome prije angaziranja kadra. Vecina ih to nije radila i bavila se koruptivnim zaposljavanjem. To odgovorno tvrdim. Kako imam tvrtku, stalno stizu zivotopisi nestrucnjaka koji tvrde da se u drzavnim skolama predavali bez diplome i pokusavaju se i kod nas utrpati sto im naravno ne prolazi jer sam tu beskrajno principijelna. Kako ucim djecu, vidim nebuloze u njihovim biljeznicama. Neznanje se nadaleko siri, nazalost.

Kako ravnatelji sprovode korupciju? Ne podlijezu analizi svog rada, ne mijenja ih se. Predsjednik republike ima mandat 5 godina, a ravnatelji se ne mijenjaju. Vecinu hrvatskih ravnatelja je postavio Ivo Sanader! Kako se ne mijenjaju, cine sto ih je volja. Vecina ih ne postuje zakon pri zaposljavanju, natjecaji se objavljuju nakon sto su vec utrpali svoju osobu, ne obavljaju se razgovori s kandidatima, ne radi se uvid u dokumente. Javna je tajna da zaposlenje u skoli stoji 1 godisnju placu ravnatelju. Ovo je sramota Hrvatske, a pravo je cudo koliko je malo laznjaka raskrinkano ( a svaki dan ispliva bar 1), ima ih puno vise. Moj naklon postenim ravnateljima, ali dok se god događa bukara sistem necasnog zaposljavanja, nema bolje! 

E sad, ajde da vas cujem, tko je za to da se da povisica osobi koja se u skoli zaposlila s krivotvorenim dokumentima?

Valjda prvo treba uvesti red, pa onda dijeliti povisice i to u skladu sa mogucnostima i u skladu sa zalaganjem svakog pojedinca.

Naravno da cu ovo stalno ponavljati, pa makar me zatvorili.
U Hrvatskoj se nazalost ide u zatvor kad se ovo kaze.

Nema komentara:

Šufit