subota, 27. srpnja 2019.

za sebe

danas, kad se preko interneta može radit s cilim svitom, pametno i istinski obrazovano biće radi za sebe. ne čeka uhljebljenje kod države i raznoraznih partija. tu će poč samo oni čije umne sposobnosti nisu baš blistave. jezičari koji znaju mogu prevodit za cili svit, programeri koji znaju mogu programirat za cili svit, umjetnici koji imaju mota mogu crtat za cili svit. meštri mogu online bit dosutpni ljudima i ne triba im partija koja će im namistit popravak 5 vodokotlića i 6 špina.

moji učenici i študenti uče punom parom da bi jedan dan mogli raditi za sebe. još mi nitko nije reka da ima namjeru poč u državu bit dil kriminalne korumpirane družine ili poč u kakvu partiju, pa tamo s poluimbečilnim svitom ča ne zna koliko je 1/2 + 4/5 gubit vrime po partijskim sastancima. kako im spomenen politički angažman, diljenje letaka i ostalog propagandnog materijala te mavanje mini bandirama u mladosti koje bi poslin moglo bit nagrađeno mistom na listi za sabor, dica se počnu smijat. e sad, kako niko pametan više tu ne gre, onda već u svakome portunu jemamo problem. koji? manjak kadra, brate. deficit. pricidnik kućnog savjeta postane kakva budaletina jer to niko neće da bude.  kako u svakom portunu, tako i svugdi dalje. ima državnih ustanova di se po godinu dana nitko nije tija javit za ravnatelja. zašto bi? ko ima znanje, radi za sebe. može i sa cilim svitom. 

na kraju su ovi od države sritni kad im s neka šuša javi samo da popune to misto. a sićate li se nekad, a? nekad su se toliko biliobezobrazili i mito primali da nekoga zaposle, bili poželjni poslodavac, a danas tu  nitko pametan više neće. bit uhljeb je postalo sramota, to više nije vrednota. mene bi bilo sram da čekan da mi neka partija namišta radno misto. onaj ko je sposoban sam sebi stvori radno misto. 

jedan pozitivan trend među mladima je upravo ovo o čemu govorim, ili idu van, pa vani pomalo napreduju ili šta je možda i bolje, ne gledaju vijesti, ne opterećuju se zvizdarijama ove pretužne zemlje, fokusirani su na sebe, na svoj cilj, uče i misle kako će danasutra nešto pametno napraviti na računalu. jerbo, zato ta makinja i služi, da se na njoj nešto pametno napravi. pametni to znaju i tako žive i rade.

živila teknika i inženjeri, živija napredak!



Nema komentara:

Šufit