subota, 4. srpnja 2015.

*****



e... najteže ti je čovik moj nešto poč u splitu napravit. split ti je takav grad u kojem svi uvik baš sve znaju i baš sve pokake i popiške. ako u splitu nešto uspiješ napravit, e onda to može bit riceta za cili svit. učinit kartu nije lako. zapravo zbrzdat kartu, e to, to može svak, ali označit korektno, precizno, ne izostavit ništa, ima tu posla ohoho.
ja o svemu mislin. danas san odlučila označit plaže. znamenitosti iman označavat još dosta, barenko još 5 dana. a kad smo odili u skulu govorili su da je split tranzitni grad i da se tu nima šta vidit, a?! je li to bila neprijateljska propaganda, glupost, zloća, neznanje? jerbo, sve šta označavan je starije od 100 godin, puno toga i od 1000, e. eto da se na ovi toplotni udar među znamenitostima tranzitnoga grada u kojen se nima šta vidit ne skuvan i da mi možđane ne uskuvaju, otišla san malo na more, e... vraćat ću se njima još, narafski. jerbo, gotovo je kad ja kažen da je gotovo. ja san odredila početak, ja ću odredit i kraj.
mislin da san stavila dobar znak za plažu, plavo i narančasto je kontrast. uklapa se s ovin ča dosad iman. šta me onda muči? danas ništa jerbo san mislila. upikala san znak tamo di i ja sama plivan i di je za plivanje. da nisan mislila i da san znak ubola malo pliće, danasutra kad bude gotovo, bija bi naslov u slobodnu: koji to cukun ne zna da su bačvice plitke i da se tu ne pliva, vengo piciginaje, a? onda bi po splita govorilo ke imbečile, a druga polovica bi prvoj pljeskala. friga se meni, ja najprije mislin zaradi sebe, ali ipak bolje je proč lišo, e... kad sve napravin kako triba, niko me neće ni spomenit. ništa dobro se u ovon gradu ne spominje. ovi grad traži mane u svemu i svima. i kad nekome baš ništa ne more nač, onda reče ma znaš to ti je unuk od onoga ante, ante, e, ča je prije sta kraj ive, ive, e, pijančine, ive pijančine, e... i odma sve malome padne u vodu. koga ga višešljivi za suvu šljivu kad mu je didin susid nekad bija pijančina.
ekola, gren sad malo od vale do vale... nisan zaboravila plavu bandiru ubost na bačvice, tražin odgovorajuću, vijorit će ona ponosno, bez brige...



ima li netko ko misli da san falila zato šta san peškariju (inače staru priko 125 godin) i pazar utirala u znamenitosti (atrakcije) ? tu ću utirat i apoteku koja se fala bogu vratila u marmontovu i pašticeriju kirigin. je da svi ovi prodaju i zarađuju, ali to je split. onaj di se događa život i ka takav po meni ulazi u znamenitosti. tu nećemo utirat šoping centre, njih možemo označit, ali to je ono novo, nima patinu starine, fali gušta i šušta. dakle, peškarija gre u znamenitosti. koordinate su joj 43.509120, 16.437521 . 
smile emoticon






Nema komentara:

Šufit