četvrtak, 2. srpnja 2015.

****




sve je više markera magenta boje smile emoticon
unosi se split. točnije rečeno unosim ga. ništa se neće samo napraviti.
neke stvari unutar palače sam označila, neke još moram. izvan palače isto ima toga za označit. krenila san od cara i označila 4 vrata Dioklecijanove palače, Peristil, Vestibul, Jupiterov hram, Cardo, Decumanus, Katedralu (ex Mauzolej), Dioklecijanove podrume, sfingu (znate da ja puno volin maške, e)
ako neko misli da je prostor palače gotov, privarija se. ima i palača u palači, do svetoga duje je sveti roko. od srebrnih vrata kad se gre put peristila sveti filip i tako to, označavat ćemo u prostoru same palače još malo smile emoticon
muzej i galerije su žuti. karta se može povećavat i smanjivat, a ja gađam sama vrata. da san za meštrovićev kaštilac stavila marker na samo zdanje kaštilca, nikad ga ne bi našli. stavila san na vrata. da ljudi nađu. jerbo tu ima nešto vrlo vrijedno. prevrijedno. meštrović je to stvarao cijeli život i darovao hrvatskom narodu. unutra je crkva, prizori iz isusovog života i samo jedan potpis. zna je meštar da će djelo dovršit i potpisa je samo jedan drvorez. potpis na cjelinu. ima li neko da nije bija unutra? brzooo to poč vidit, čovik je to stvara cili svoj život i darova nam. znamo li šta imamo? jesmo li toga svjesni? znamo li koliko vrijedi cjeloživotni rad umjetnika. www.mestrovic.hr o kaštilcu ima tu, odnosno tu:

Nema komentara:

Šufit