srijeda, 3. lipnja 2015.

ne dajmo NAŠE plaže, ne dajmo NAŠA radna mista





Najprije sam malu plažu između Bačvica i Ovčica spašavala od lupeža koji su došli krast šljunak. Da, plaža je javno dobro. Uzmi s nje školjkicu ili kamenčić za uspomenu, napravi sličicu, ali ne kradi moje plaže, naše plaže. A ta dva došii lipo lopatama, velikim kantama i odnose šljunak.Čiji si ti momak, šta radiš tu, a? Sprda on mene, sprda, nosi šljunak, briga ga, friga mu se.. A ja?! Zvala policjote.E policijote. Ši, policijote jerbo plaža je javno dobro. Dva puta i stigla njih dva. Popričali s lupežima, rekili im da se to ne smi radit, eto tako, pa da vidimo ko će više krast naše plaže.
Poslin san preplivala Bačvice. Od male spašene plaže do strane di je Katalinko i nazad. To ti je malo nejako žensko koje se ne da smest i krast... Svaku lupeštinu ću prijavit policijotima, pa neka institucije rade svoj posao. Jeman i force,  za dat dvi po čunki onome ko mi bude pritija u slučaju da ne stignu policijoti, e... Ne virujete? Probajte to preplivat, pa ćeš vidit kolike su Bačvice, e... Ne moš ih preplivat ako ne znaš plivat. Ko ne zna plivat neka gre u plićak.
Poslin san ogladnila. Ajmo vidit šta se sve u ovoj zemlji može kupiti sasvim legalno i po vrlo pristupačnoj cijeni. Cijene ću počet objavljivat na internetu ka informaciju, ali i radi onih koji lažu da je skuplje kod registriranih.
Za početak novitada u Tradicije oli još popularnije zvano u Kirigina. Ljudi rade legalno, jako puno godina, od 1937., je, dobro ste pročitali. Registrirani su i prostor di prave slastice nije garaža. Nalaze se u Bosanskoj 2 i ako ste u Splitu obavezno kupite neku slasticu kod njih, pa ćete vidit šta je prava pašta, šta je prava sirnica, šta je prava rožata, danac, štrudel. Imaju najjeftiniji, a najbolji đelato, 5,00 kn kuglica spravljen prema najboljim recepturama, a od novitadi se pojavija štapić sa sjemenkama za 2,50 kn.
Kupila san dva, jedan meni, jedan materi Mirita, e.. Objasnila je lipo policijotima da NE DAMO naše plaže, jok, tu se kupa od ditinjstva, tu je nju njena mater ka dite vodila na more i neće niko krest naš šljunak.
Kupila san dva štapića i za dišpet. Dupli dišpet. A za najveći dišpet doč ću i jopet i kupit ću opet jerbo je ODLIČNO. Jeftina, a kvalitetna i zasitna marendica. Bravo za Kirigina, nismo ni mislili da će u njega bit drugačije.
Kupujte kod registriranih i ne pomažite lopovluk, ne uništavajte radna mista ljudima koji hrane sebe i svoju familiju na pošten način.




Nema komentara:

Šufit