srijeda, 6. studenoga 2013.

*****


inače, osim ovih zvizdarija od repeticija na crno na lipljenih na svakom stupu i kanti (ne znam samo tko normalan tu može poslati dite ili sebe), trenutno se po splitu može naći po stupovima i portunima: pituri na crno, vodoinstalateri na crno, nokti i frizure na crno, iznajmljivanje stanova na crno, iznajmljivanje za furešte na crno, vođenje knjiga na crno i evo baš danas sam sinjala da od pazara do rive caruje bravar na crno. 

krumpir se prodaje po 5 kuna kilo na crno, oglašen je duž mog kvarta, po portunima. nude se i kolači i čišćenje. itd. 

e sad, s obzirom da se portune kažnjava ako nemaju ugovor s ovlaštenom agencijom za čišćenje (usput rečeno ti su jeftiniji i to bitno nego oni koji rade na crno), zašto se portune ne kazni i za oglašavanje rada na crno? 
komunalni redar bi triba šetat i pisat kazne tamo di vidi da je cilo staklo oblipljeno u rad na crno.

u doba socijalizma nije bilo rada na crno na svakom stupu, a ni nije tajna tko to radi, može ga se nazvati i kazniti te činiti da očisti smeće koje je napravija.

pave zaninović, glavni komunalac grada splita za ovakav kotac od grada ne da ne bi triba dobit plaću, nego bi triba dobit otkaz. 

grad je pun škovaca (smeća) (pomeja se temeljito prva tri dana šefovanja novog gradonačelnika, a posli sve po starome), na malo kiše eto poplave jer se ne čiste odvodi, pojedine ulice doslovce smrde, rad na crno je oglašen kako kome prne, a veliki red koji je najavljen se sveja na za*ebavanje malog poduzetnika i maltretiranje jadnih mačka po splitu. dosta je terora, hoću čist i normalan grad kojeg se neću sramit!

Nema komentara:

Šufit