subota, 17. kolovoza 2013.

pitan se, pitan :)

iman jednostavno pitanje: koliko dugo ka kupac moram čuvati račun?
smijen li mokri šugaman i kupaći stavit u kesu od recimo dm oli kozmo iako taj dan u tu butigu nisan ni kročila?
oče li me inspekcija pitat šta je u kesi i gledat mokre mudantine?


  • Kemal Mujičić Ja račune ne čuvam. Što će mi. Platim i odem. Ako ne platim, za mnom će konobar, pa ću opet platiti. I nikog se ne tiče imam li račun ili nemam, a ponajmanje onoga teško bolesnog ministra financija! Jednom me je inspektor pitao za račun. Kakav račun, pitam ga. Pa za ovo što ste kupili. Nisam kupio, ukrao sam, rekoh mu i odoh, smijući se u sebi.

  • Nada Magazin sad će policijoti trkat 

  • Vlada Republike Hrvatske Pozdrav! Prema čl. 26 Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, kupac te svaki primatelj računa dužan je zadržati izdani račun nakon izlaska iz poslovnog prostora te je dužan na zahtjev ovlaštene osobe, službenika Porezne uprave pokazati izdani račun. Prema čl. 36 istoga Zakona, novčanom kaznom od 200,00 do 2.000,00 kuna kaznit će se kupac te svaki primatelj računa koji ne zadrži izdani račun nakon izlaska iz poslovnog prostora ili ga ne pokaže na zahtjev službene osobe.

    Za dodatne informacije molimo kontaktirajte Ministarstvo financija putem e-maila informiranje@mfin.hr. Hvala!

    Nada Magazin znan da račun triba imat, ali do kad ga čuvat? do pemzije? do smrti? može li me inspektor fermat dvi ulice dalje zato šta nosin kesu? može li me fermat, a u reklamnoj kesi nešto šta uopće nije kupljeno taj dan? očete li poslat inšpekcijun u more za onim ča je iznajmija pedalinu? jerbo, i taj bi triba imat račun. itd... znate šta lipi moji, dala san van glas za red, a vi od zemlje učinili redikulijadu. e baš to.

Nema komentara:

Šufit