utorak, 28. veljače 2012.

ajde boga ti linoga...

e... gledan ja tako nikidan malo svit oko sebe. gledan i šta ću, kako gledan, tako i vidin. najgore je kad čovik jema zdrave joči, a š njima ne vidi. isto vridi i za ušesa. njih nam je bog da za slušanje isto ka ča nam je i joči da za gledanje, e...

isprid mene gre čovik, gura malo dite u kolica, drugo, malo veće vodi za ruku. potiže i borše, ča one ča ih je nekako stiva u ruku, ča one ča ih je obisija na kolica. prvo kraj njega, a onda poslin pomalo sve višje i višje iza njega gre žemsko.

ne znan je li mu žena jerbo danas je ka ča znate moderno ka i naš poteštat činit dicu i život van braka, ali eto pretpostavit ću da mu je žena. vjenčana, nevjenčana, svejedno.

jema dugu kosu. učinjenu u pramenove. e a ča se čudite, a? oli to nije moderno, ti pramenovi, e... duga joj je ta kosa, sve do gujice. jema i postole na tak od pustih cm. ja u njima ne bi mogla dva metra učinit, ali eto, moderno je, pa ženske nose.


a nosi li šta? ništa. ništa? ma ništa osin kose i taka. čak je i svoj boršin uza sve borše utrpala njemu.
nosi sebe, kosu, take i dobro, gola nije, jema na njoj i kakava moderna štračica ala utegnute gače i to je to.

puše. jedva ide.

na kraju je čuješ: "ja ne mogu višje."
narafski, čuješ i njega: "a očeš li da te na krkeča nosin, a? ajde, boga ti linoga".

a je li mi ga bidnoga tako naprćenoga ka tovara bilo žaj? ma ke, e... odavno ne žalin likove kad ih vidin tako, s jednon linguzon kraj sebe i da ih sve toka radit. zašto bi mi ih bilo žaj, a? zašto nisu gledali, a? je li im bog da joči? njima se gleda, e...


vridne, radišne, poštene cure im nisu bile nešto, a ako se koja takva i našla blizu njih, brzo su je potirali i izabrali "lipoticu", odabranicu srca svoga, onu ća je jemala dugeee nokte, velike take i ča je znala dobro floćavat.

e pa neka sad takvi rade za kapeline i take, neka zaradi linguze potižu i dicu i sve borše, čak i njezin boršin, neka im. jedan normalan, ravnopravan odnos nisu ni zaslužili. da, ši, jušto tako.


isto je grubo vidit i da je žemsko žrtva, ali višje ni njih ne žalin. bog je i njima da joči. jočima se gleda. gleda, narafski. a ko gleda, i vidit  će ono ča vridi.

Nema komentara:

Šufit