ponedjeljak, 11. travnja 2011.

preporuka : car - vrhunski ruski film







e...
evo san se vratila iz kina, gledala san jedan sasvin solidan i tutokompleto dojmljiv film.
koji, a?
car, u režiji pavela lungina.
ovi film je iša u sklopu dana kršćanske kulture u kino zlatna vrata i par dobri riči koje su sasvin na mistu morete pročitat na ovemu linku.
film je stvarno spektakl. narafski, neće vas nasmijat. neće vas ni opustit, dapače, morete se svako malo dobro pripast kad vidite koje je sve strahote činija ivan grozni. film ostavlja ostavlja dubok dojam i nećete zaspat gledajući ga, a i poslin će to bit malo teže. pogledajte ga ako niste, svakako nećete ostat ravnodušni.
glavni lik je vrhunski odglumija ruskoga cara, a ni žena mu nije za bacit. koje čudilo, muko moja. lik filipa po meni također za +5. režija i krupni planovi će bit nešto ča će vas oduševit, a rečenice sprovedi pokajanje u djelo - koju izgovara filip ivanu i gdje je moj narod? - koju izgovara ivan na samom kraju filma ostavljaju materijala za razmišljanje o filmu, ali i svakom vladaru za vlastito preispitivanje. usudit ću se reč i svakoj individui ča živi na ovemu svitu za promišljanje o sebi i onemu ča čini/ne čini...
daklem, ako vas ne zanimaju sapunjače, meksikanske, turske, one iz espanje, indije i ne znan još koje, e, bravo, sitila san se, rvacke i ako ste štufi glupih američkih plitkih nazovikomedija i filmova punih efekata pucačine i razbijenih tonobili, pogledajte ovi vrhunski ruski film. palac gori. odličan je!

Nema komentara:

Šufit