srijeda, 9. veljače 2011.

šporkarije maloga marinka (i u 2011.)


apropo gospodarskog kriminala,
šta, di, kako i ko piše ovod na ovi link,
sad će malo pitat i ovega šjor gorana.

brodosplit.
bilo je i vrime...

[interesantno da je ovo čekalo sve dok meštar sviju hulja nije završija u pržunu.]

jedan dan će (valjda) doč na red i goranova ženica, gospoja lidija. mislin da će i ona morat objasnit ča je sve činila ka prosvjetni inspektor i zaradi čega nije poduzela ništa kontra peršone koja sa timbrom (pečatom) ča je na sliku od 2004. u zrinsko-frankopanskoj ulici u splitu (drugi grad po veličini) "uči" dicu letriku u srednjoj skuli, a sve joj je uredno prijavljeno.
2007. je splitska policija, odjel za organizirani kriminal, kontra te peršone podnila kaznenu prijavu državnom odvjetništu zaradi ovih falšeta (nije joj ovo jedina falšeta u životu), ali ona još uvik radi. dapače, porezni obveznici ove zemlje platili su joj i pretporodiljni, a i štrajka kad štrajka jema.

kad je došla u tu skulu radit nije znala stavit antivirusni program na kompjuter, a dali su joj da dici predaje informatiku. nedavno nije znala riješit najlakši zadatak iz letrike, riješija ga je je najgori đak u najgorem razredu. kako sve to znan? reču mi dica, eto kako. smije se cili split koji je to šprd o' neznanja. zato ča joj timbar izgleda ka da je crtan čepon o' pive, splićani je zovu čepuša.

narafski, bidan ravnatelj te skule ne zna ča je kružnica. možda je i malo čorav, imberlan. možda voli štagod iskrivljeno, izopačeno. ne znan. virujen da se samo se o temu radi. ne mogu virovat da je i on bidan činija šporka posla, prima mito, bavija se nečasnin radnjama. učinija je sve to za lipe joči jerbo ta šjora čepuša iz zrinsko frankopanske u splitu je stvarno puno lipa. ne virujete, a? jedan dan ćete je i vidit, budite brez brige. di? a svugdi se more pojavit, u foje (novine), na tv, na spli'skin plakatima, u slobodnu, na ovi blog, itd. prostora koliko očeš, ali pomalo. triba još malo čekat i doznat ćete koja je iako zapravo već cili split zna koja je. dnevno me ferma na ulici i po pedeset ljudi i pitaju: čitali smo na oni internet, ma mislin da je to u tu i tu skulu, jesan li u pravu, a?
a je li iz splita, a? ma ke. stigla nan je iz susidne države. tako je kad je meko tamo đe je kifla, prema franjinim željama, pa i radovan karadžić može po lipoj našoj neometano šetat i litovat na čiovo.
baš bi se spli'ska dica išla bavit falšetanjen dokumenata, oni ne mogu dobit posal ni sa dvi diplome.
e ma neće još dugo bit ovako.
finit će kurbin pir.
kako znan?
jednostavno, kurbin pir uvik fini. svaki, pa će i ovi.

Nema komentara:

Šufit