ponedjeljak, 28. lipnja 2010.

splite grade stidi se i srami se....

e... u ovoj zemlji su oni ča ne plaćaju poreze i doprinose posebno cijenjena vrsta, država ih štuje i poštuje, predstavljaju nacionalnu vridnost br. 1 i ko ih smi taknit, a? formalno budu blokirani, a realno jemaju i drugu tvrtku na koju dobivaju uplate, a na blokiranu naručuju poslove i robu koju nikad platit neće.
postoji i niža vrsta, obično su to urbani i obrazovani ljudi koji ne viču da će se nekome krvi napit i ne šetaju sa čakijama i sl. oružjem, vengo tiho i mirno rade i plaćaju sve svoje obveze. e od takvih uzmi, zgrabi, otmi, od njih se namiri i za one ča ne plaćaju jerbo da je pravde tako pristojni i kulturni i šta je još sramotnije obrazovani (a ko je vidija to bit, a?) ne bi tribali ni postojat.
23.12.2009. stiglo je porezno rješenje od grada splita, porez na tvrtku, moju, djelatnost inđinjerstvo, poduke i prijevodi, 1 stalno zaposleni i nekoliko honorarno, katkad neko na određeno, promet nikad nije preša 100 000 kn, u iznosu od 2000 kn. to je ka bilo za 2009. i platili smo iako opče ne razumin zaradi čega nam taj porez vazimlju, a još mi je manje jasno zaradi čega ga i velike firme plaćaju isto toliko.
danas, još nije zadnji dan 6. miseca 2010. pitaju jopet 2000 kn. to je ka za 2010. platit ću iako opče na razumin za šta je to i zašto mi pitaju tako puno.
neki su mi rekli da je to ka za reklamu. e pa grade splite ako je tako, kako te nije sramota da ti recimo ilegalne poduke i prijevodi budu oglašeni na svakom kantunu, semaforu, portunu, a? je li vam ta kumpanja bela ča radi na crno dala bar 1 kunu za porez ili je pak utirala kune uškuro nekome u komunalnom redarstvu i državnom inspektoratu, pa ovi čine fintu da ne vide te ilegalne oglase, a? ne možete se pravit blesavi da ne znate za ilegalne oglase, osobno sam ih prijavila poreznoj upravi split, a oni su to proslijedili komunalnom redarstvu i državnom inspektoratu, a ovi pak nisu napravili ništa - ti oglasi su samo još veći i još ih je višje još malo i bit će ka jumbo plakati. neka se stidi i srami i grad split i republika hrvatska koliko potiče rad na crno i koliko maltretira čovika koji legalno i pošteno radi (od prevelikih nameta do podmitljive i krajnje nenormalne birokracije). svakim danom mi je sve višje i višje žaj ča davno nisan vazela pasoš i rekla pa-pa ovoj nazovi zemlji. ma šta se ičemu čudin, a? kakav poteštat takav i grad.
---------------------------------------

sramota od grada
From:
nada@parametar.hr
28-06-2010 15:18
To:
zeljko.kerum@split.hr, andjelka.viskovic@split.hr, jure.sundov@split.hr
http://www.xvii-online.org/2010/06/splite-grade-stidi-se-i-srami-se.html
(da, ovo je moj clanak...)

Ne pitam ništa, samo konstatiram da porez i sva ostala davanja placam, a da je cili grad šporak, neuredan, pun oglasa za rad na crno na svakom kantunu.
Gore od najgoreg sela. Sramota!
Sadasnja gradska uprava sigurno nece dobiti moj glas na iducim izborima.

mr.sc. Nada Magazin, dipl.ing.

2 komentara:

Stjepan Tafra kaže...

Evo i meni došlo! Koja sramota! Najbolje bojkotirat taj vražji porez pa im tako pokazat da nas ne mogu pljačkat di god stignu.

Nada Magazin kaže...

e i onda bi nas zablokirali. neće svoje prijatelje, ne tribaju se takvi bojat...

Šufit