srijeda, 9. lipnja 2010.

repeticije

rad na crno je nešto što republika hrvatska triba strogo kažnjavati, a ne poticati dopuštanjem ilegalnih oglasa na svakom semaforu i svakom kantunu...

evo kako slobodna potiče nerad u školama, neučenje i rad na crno i to po ne znan koji put:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/105432/Default.aspx

u zadnje vrime san pak jemala ove slučajeve:
1) mater odvela sina na crno na repeticije iz letrike. ženska koja ga je tribala učit ga je sila u kužinu, kroz vrime repeticija je kuvala kiseli kupus, malome rekla riješi sam i usporedi rješenje na kraju zbirke i sve to skupa naplatila 150,oo kn. ako sam je dobro svatila, za sat. mali je narafski jema jedan na polugodište.

onda je mater dovela sina na bilo u moju firmu, na zidu moga ureda je vidila moje diplome i vidila da nisan kuvarica vengo magistar letrike, mali je štagod tot učija i ispravija. dva sata je s pdvom platila 123, 00 kn i dobila račun. dolazi i dalje, stalno radimo, pa se nadan da će sve skupa i rezultirat povoljnim rezultatom jerbo san uvik sa dicon uspila, nisu dica blesava vengo se s njima ne radi kako triba, a matere i očevi faliju šta idu na crno. na crno je sve crno i ne zna se ni ko radi ni šta radi.

2) druga mater je odvela sina na crno na repeticije iz fizike. ženska koja ga je tribala učit je pisala i brisala i kako mi mali kaže i sama je to sve još tribala učit. ne znan koliko mu je tu paštroč naplatila, ali mali je uspija dobit 4 puta jedan isto gradivo i jedan na polugodištu.

onda je mater dovela sina na bilo u moju firmu, na zidu moga ureda je vidila moje diplome i vidila da nisan student oli oni ča je za pučku skulu vengo magistar letrike, mali je štagod tot učija i ispravija. dva sata je s pdvom platila 123, 00 kn i dobila račun. dolazi i dalje, sad i za matematiku, stalno radimo, pa se nadan da će sve skupa i rezultirat povoljnim rezultatom jerbo san uvik sa dicon uspila, nisu dica blesava vengo se s njima ne radi kako triba, a matere i očevi faliju šta idu na crno. na crno je sve crno i ne zna se ni ko radi ni šta radi.

3) ovo jedan slučaj od prije par godin, repeticije, mala otišla na crno, matematika, pokupi joj pineze i maloj reče: šta si došla, a? to bi tribala znat, greš u matematičku gimnaziju. ovu san malu kasnije učila matematiku ja, fiziku ja, informatiku ja, a došlo mi je i mnoštvo njenih prija.

4) jema i ovega, eto ti i fotanoga čovika ča je u tih na crno iša naručit prijevod. narafski da se i to spašavalo u moju firmu jerbo mu je baba na crno zavrtila google, pa šta ispadne... prevodi baba sve vrste tekstova, povoljno, haha...

itd.

oduševljena sam pričama koje mi ispričaju fotani bivši korisnici crne ekonomije. a kad ih čovik pita: dobro, a koji vas je vrag tamo sla, a? na oglas od kante o' škovaca, a? obično reču da su mislili da će proč jeftinije, ali sad vide da nije tako i više nikad neće poč na crno za bilo šta.


i još nešto. nikad na kraju godine nismo prekrcani, probleme ljudi uvik riješimo prije kraja šk. godine... radimo i vikendom. ured je klimatiziran i dica vole tu doč, pitajte ih komodno ko ih je u splitu naučija, a ko im je pisa-brisa i odnija pineze nepošteno. učimo i odrasle, a sve to puno povoljnije vengo u kužinama s kiselim kupusom. pripremamo i za natjecanja i naši učenici se uvik odlično plasiraju. http://www.parametar.hr
pametan čovik sam bira di će bit i kako će mu bit...

Nema komentara:

Šufit