nedjelja, 30. svibnja 2010.

kad su promine potribne, potribno ih je učinit prije vengo bude kasno, e...

e... finito posal, barenko za danas.

gren sad malo pisat, nešto mi je palo na pamet, e... navika, e...

kako čovik postane rob raznoraznih loših navika, a sve brez potribe. navikne se tako na španjulete i ne zna stat, fumaje dok ne krepa. a sve je u glavi... kad san sebi rekla neću višje pušit, utrnila san španjulet i višje nisan pušila. tega zadnjega španjuleta se virovali oli ne opče višje ni ne sićan. najbolje je nikad i ne počet.

glupa navika je i prežderavanje. zaradi čega to svit čini? triba izist za bit sit, a ne se prijist. poslin kukaju da su debeli i sve im je teško. a lipi moj/a, fermaj kad si sit, moš ostat i bokunić gladan, nemoj se priždirat, pa će bit bolje. sve je u glavi. sam određuješ koliko, kad i kako ćeš izist. e i šta ti u naviku ne bi ušlo i malo bavljenja sporton, a? hodanje, trčanje, plivanje nije skupo i svak se more bavit tim sportovima.

svit iz navike ostaje i s lošin kumpanjima, iz navike trpi i guca i lošeg partnera, iz navike pije kavu s lošin susidon, iz navike gre u butigu di je prodavačica neljubazna vištica. iz navike ljudi trpe poniženja, pa čak i batine.

neki kažu: ne mogu bit sam/a. ma je li, a? a zašto, a? čovik triba najprvo naučit bit sam da bi moga sa nekim bit. šta ti neko triba za proč priko grada oli poč na more, a? trčat moš i sam. dapače, na kupanju i trčanju trefin mnoštvo svita koji su tot došli sami. čitat libar isto moš sam. poč na internet isto. triba nač smisao svoga života u stvarima koje baš tebe, a ne nekoga drugoga, vesele. osin šta čovik triba naučit bit sam i ne bit nesritan ako je sam, također triba uvest i red u svoj život, kalat kile, prestat fumavat, uvest regulu spavanja, rada, svega.

poza tega, a može i paralelno s tin, se triba okružit sa sviton s kojim nam je ugodno, a one ča nas rastužuju, nerviraju, čine plakat i sl. triba sve manje viđat. sve takve ja špedin prije oli poslin, bolje bit sam, vengo u lošem društvu.

pametan čovik sam odlučuje di će bit, s kim će bit i kako će mu bit... pametan čovik sam određuje i šta će činit. pametan čovik od niza malih uspjeha gradi svoje samopouzdanje, a kad jema njega i zdravlje sve je lakše. zaradi tega, rišite se loših navika i loših ljudi. sami birate kako ćete živit i očete li bit sritni oli ne. kad su promine potribne, potribno ih je učinit prije vengo bude kasno, e...

Nema komentara:

Šufit